Meubelrestauratie en restauratie van interieurs


Restauratiemeubel

Antieke meubelen en hun vroegere, vaak dierbare, gebruikers roepen herinneringen en emoties op. Emoties die u kunnen doen besluiten een kast, stoel of tafel te laten herstellen. Dat kan natuurlijk niet zonder de liefde en toewijding van ervaren vakmensen. En vooral niet zonder hun bezieling om het optimale resultaat te bereiken.

 

Wij zijn zulke vakmensen. Meubelen die hier voor restauratie binnenkomen, vertellen in de meeste gevallen hun eigen verhaal. Dat geldt ook voor wat wij hier ‘oud zeer’ noemen: iets dat al aanwezig was aan, op, of in het meubel en dat niet door bijvoorbeeld lekkage of brand is ontstaan. In overleg met de opdrachtgever wordt besloten wat er gedaan moet worden, in hoeverre het oude zeer intact blijft en wat de kosten zullen zijn. Wij restaureren nooit rigoureus in die zin dat alles helemaal kaal en spiegelglad gemaakt wordt. Juist die in de loop der jaren ontstane kleine, karakteristieke gebruikssporen laten we rustig zitten. Die oneffenheden horen bij het meubel, vormen het karakter ervan. Restaureren met respect dus.


  • U kunt al sinds 1984 bij ons terecht voor restauratie en conservering van uw antieke meubelen en interieurs zoals stijlkamers. We voeren opdrachten uit voor particulieren, musea, antiquairs, het Rijksvastgoedbedrijf, kerkelijke instellingen, stichtingen en verzekeringsmaatschappijen. Waar nodig werken wij nauw samen met specialisten op andere vakgebieden. De werkzaamheden, de prijs en de tijd die een en ander gaat duren, worden altijd vooraf en in overleg met de opdrachtgever bepaald en schriftelijk bevestigd.

  • Een belangrijk deel van onze werkzaamheden voeren we uit voor particulieren. Geen opdracht is voor ons te klein (of te groot).

  • Ook hebben wij jarenlange ervaring in het restaureren van lambriseringen, oude houten vloerdelen, parketvloeren, trappen, trappenhuizen en ander gecompliceerd timmerwerk. Wij herstellen op authentieke wijze en voeren onderhoud van het object uit.

  • Naast restauratie verzorgen wij bijvoorbeeld ook stoffering (waarbij ambachtelijke technieken worden toegepast ), biezen, matten en houtwormbestrijding.

Historische interieurs restaureren we voor zowel particulieren als in opdracht van het Rijksvast-goedbedrijf. Het gaat vooral om originele wandbekledingen, deuren, trappen, plafonds en vloeren. Voor gemeentelijke en provinciale overheden werken we vaak aan meubels met een gebruiksfunctie.

 

We werken inmiddels ruim 30 jaar aan unieke projecten met allure.
 
Wilt u meer weten over onze manier van werken voor restauratie?
Bel dan 020-6248500, of mail naar info@meubelrestauratie.nl